Historiefortælling anvendt i organisationsudvikling

Posted on August 20th, 2002 August 20th, 2002 by admin

Formål:
På dette seminar får du indsigt i, hvordan historiefortælling kan anvendes i organisationsudvikling. Du vil selv få lejlighed til at prøve en række af de metoder, Dacapo Teatret har anvendt i deres arbejde de seneste 3-4 år.

Indhold:

Mød fra Dacapo Teatret:
Lena Bjørn
, kunstnerisk leder og
Henry Larsen, konsulent
Dacapo Teatret arbejder dels med de fiktive historier – myterne og eventyrene, dels med de virkelige historier – dem vi fortæller ved kopimaskinen og i kaffepausen.

Myte
Vi fortæller en myte og sætter deltagerne til at arbejde med deres egen – altså organisationens – virkelighed gennem myten. Myten kalder på de skæve indfaldsvinkler og skaber et særligt refleksionsrum, der er karakteriseret ved dialog.

Realitet
Vi fortæller alle sammen historier – hele tiden – også på arbejdet. De er en del af det uformelle system.
Hvilken betydning tillægger vi historierne? Hvis vi begynder at lytte til dem, hvad kan de så fortælle os om organisationens liv og velfærd? Og allervigtigst, hvordan kan de bruges til at forstå organisationen?

 

Hvem:
Alle der arbejder med og interesserer sig for organisationsudvikling, personaleudvikling, kommunikation, information og uddannelse.

Form:
Vi arbejder med en række forskellige metoder til at få historierne i organisationen frem. Deltagerne bliver selv aktive som fortællere. Det er sjovt, det er underholdende, men frem for alt er dettankevækkende. Efter øvelserne vil der være tid til refleksion, kommentarer og spørgsmål om metodernes anvendelse.

Varighed:

8 timer.

Start-/slutdato:
Alle priser ekskl. moms


22.08.2002/

Listepris: 4.575,00

Tags
Categories Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Trackback from your own site.

No Responses to “Historiefortælling anvendt i organisationsudvikling”

Leave a Reply