Fordele og ulemper ved iværksætterselskabet (IVS)

Posted on July 21st, 2014 July 21st, 2014 by Jonas Bümm Lyngsø

Du skal være sikker på, at du vælger den rigtige selskabsform, når du starter en virksomhed. Derfor får du her fordele og ulemper ved den nye selskabsform IVS.

IVS’et hedder også et iværksætterselskab, og er som navnet indikerer tiltænkt iværksættere. IVS’et er reelt et anpartsselskab, men i stedet for et minimumskrav på 50.000 kroner, så skal du blot lægge minimum én krone i indskudt kapital ved stiftelsen af et IVS.

Du skal dog minimum spare 25 procent af dit årlige overskud i selskabet op indtil du når 50.000 kroner, hvorefter selskabets form bliver ændret til et ApS. Indtil det sker, kan du heller ikke trække noget af overskuddet ud af virksomheden.

Derudover over er det de samme regler, der gælder for et IVS som for et ApS. Du får her en gennemgang af fordelene og ulemperne ved et IVS.

Fordele:

  • Du slipper for at skyde 50.000 kroner ind i selskabet for at starte et ApS eller 500.000 kroner for at starte et A/S. I stedet kan du starte dit IVS for mellem 1 krone og 49.999 kroner.
  • Du hæfter efter de samme regler, der er gældende for anpartsselskaber. Det vil sige, at du ikke hæfter personligt for selskabets forpligtelser. Derimod hæfter du kun for den indskudte kapital. Kun i særlige tilfælde, fx hvis du kautionerer, så hæfter du for mere end den indksudte kapital.
  • Du kan konvertere dit IVS til et ApS fuldstændig skattefrit, når du har 50.000 på din egenkapital.

Ulemper:

  • Du skal spare mindst 25 procent af dit overskud op årligt og kan samtidig ikke trække noget af overskuddet ud af virksomheden før IVS’et er overgået til at være et ApS.
  • Du kan have sværere ved at få kredit fra leverandører, da de er dårligt stillet, hvis dit IVS går konkurs.
  • Du skal opfylde flere krav som indehaver af et IVS end som indehaver af fx en enkeltmandsvirksomhed. Dit IVS skal overholde årsregnskabsloven og skal derfor aflægge årsregnskab.
  • Du kommer til at betale ved omdannelsen fra IVS til Aps, da der er en række formalia og krav, der skal overholdes, selvom selve omdannelsen er skattefri.  

Tags , ,
Categories Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Trackback from your own site.

No Responses to “Fordele og ulemper ved iværksætterselskabet (IVS)”

Leave a Reply